BINE AI VENIT
IN WEBSITE-UL COMPANIEI NOASTRE !
Viziteza Sectia noastra de productie.
COMPANIE     SERVICII     ASISTENTA     FOTO LUCRARI     CONTACT
INTRARE MEMBRI
Nume:
Parola:Premii si distinctii


Sudarea profilelor din PVC
Elemente importante in sudarea profilelor din PVC
Sudarea profilelor din PVC se face cu ajutorul unei maşini de sudat cu unul sau mai multe capete. Alegerea tipului de maşina depinde de felurile de sudura cerute in producţie si de viteza de lucru a fabricantului.

Sudarea profilelor se face inmuind fetele tăiate ale profilului si presandu-le la cald. Imnuierea se face aducan in contact fetele tăiate ale profilului din PVC pe placa de sudare īncălzita la o temperatura ridicata a maşinii de sudat, controlata printr-un temnostat (vezi mai jos). Pentru ca profilul din PVC sa nu se lipească de placa de sudare īncălzita a maşinii de sudat, aceasta este protejata cu o folie de Teflon, un material rezistent la temperaturi foarte ridicate. Este foarte important ca acest strat de Teflon sa fie menţinut mereu intr-o stare de curăţenie impecabila, pentru a se obţine o sudura perfecta a celor doua profile din PVC si a nu cauza stricăciuni maşinii de sudat.

Pentru a se obţine suduri de calitate, masa de sudura trebuie menţinută foarte curata iar profilele foarte lungi trebuie susţinute de-a lungul lor. Acolo unde este posibil, se pot folosi blocuri-suport care se potrivesc exact cu conturul profilului si īmpiedica bavurile sa se intinda pe suprafeţele verticale.

Profilele WYMAR se vor suda conform indicaţiilor de mai jos:
- temperatura de sudura : 250° - 255 °C
- timpul de topire : 30 secunde
- timpul de presare : 30 secunde
- temperatura la masa : 40° - 50 °C
A se evita sudarea la temperaturi mai mici sau mai mari decāt cele indicate, aceasta putānd avea ca efect o sudura de proasta calitate.

Nu intotdeauna indicatorul de temperatura arata corect temperatura de lucru. De aceea recomandam ca un tehnician WYMAR sa efectueze o verificare periodica a a maşinii.
Este necesar ca bavurile sa fie uniforme pe toata lungimea sudurii (la maşinile de sudat modeme acestea pot fi reduse la 0.2 mm) si niciodată nu trebuie sa depăşească 1.5 mm. Bavurile nu trebuie sa fie lucioase sau decolorate, acest fapt indicānd o temperatura de sudare ridicata, sau impurităţi pe placa de sudura. După sudare, profilele trebuie sa se răcească in mod natural fără a se accelera in vreun fel procesul de răcire, fapt ce ar duce la apariţia de tensiuni interne in sudura, avānd ca efect slăbirea sau chiar ruperea suduri, īnainte de a se trece la efectuarea unor noi operaţiuni se aşteaptă circa 30 min pentru ca sudura sa se răcească. In cazul sudării in V se recomanda polizarea coltului montantului, pentru a se evita stricarea sau zgarierea stratului de teflon.
Remarca : se recomanda controlarea continua a procesului de sudare si recomandam teste in atelierul nostru. Rezultatul testelor sunt in beneficiul clientului.


Curăţarea sudurilor este foarte importanta, deoarece poate determina calitatea ramei.
a. bavura pe fete interioare si exterioare verticale
- manual, cu cuţitul, dalta, cleştele sau freza. Trebuie sa se aibă grija la colturile interne sa nu se crape sudura, reducandu-se astfel rezistenta la colt.
- cu maşina de curăţat colturi cu blocuri de frezare corespunzătoare
b. bavura pe suprafeţe orizontale vizibile
- fără cuţite restrictoare trebuie polizata
- cu cuţit restrictor cu margini pătrate (pana la limita de 1.5 mm) trebuie polizata sau debavurata
- cu cuţit cu margini ascuţite (pana la limita de 0.2 mm) trebuie polizata sau frezată

Nivelarea se face in patru (4) stadii:
1. se polizează cu smirghel de 180 de puncte
2. se polizează cu un polizor circular cu smirghel de 250 de puncte
3. se polizează cun polizor circular cu smirghel de 500 de puncte
4. se lustruieşte cu un mop din lāna de oaie sau perie sisal Astfel se obţine o suprafaţa plata foarte fina. Aceasta metoda, insa, este foarte rar folosita, fiind foarte costisitoare.

Debavurarea cu cuţitul se face pe profilul protejat de un scut metalic foarte fin, operaţiune după care pe suprafaţa profilului rămāne un mic relief de dimensiunea scutului.

Canalele se obţin cu ajutorul unei maşini speciale care lucrează la o viteza foarte mare, iar metoda este mai puţin costisitoare. Canalul obţinut trebuie sa aibă o adāncime de 0.5 mm si o inaltime de 3-4 mm.


Editat la data: 25.05.2006

Acasa   Companie   Servicii   Asistenta   Sectie productie   Expozitii   Foto lucrari   Contact
SC GIGA PROD SRL
Braila, 1 Decembrie 1918, Bl. F3, parter
Tel: 0239.611058, Fax: 0239.611689
Email: office@gigaprod.ro
Copyright © 2005 GIGA PROD SRL
Termeni si Conditii
Realizat Bebi Capitaneanu